Speciale rijlessen voor als je faalangst hebt

Beschik je niet over stalen zenuwen en heb je regelmatig last van faalangst? Rijschool SamSam biedt rijlessen waarin hier rekening mee wordt gehouden. Je rijinstructeur bereidt je perfect voor op het speciale rijexamen. Je krijgt meer tijd en meer aandacht.

Rijexamenangst

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 10% van de rijexamenkandidaten faalangst heeft. Deze rijexamenangst wordt gekenmerkt door absolute angst en black-outs tijdens het rijexamen. Veel kandidaten zijn zenuwachtig en kruipen met trillende handen achter het stuur. Maar bij degene met faalangst gaat dit veel verder. Zij kunnen niet meer functioneren door de drang om te presteren of de angst om te falen.

Hoe herken je faalangst

‘Ondanks een perfecte voorbereiding hou je het vervelende gevoel dat je iets over het hoofd hebt gezien. Je bent bang dat je niet voldoende bent voorbereid op het praktijkexamen. Eenmaal in de auto weet je plotseling niets meer. Je kunt de auto nauwelijks nog starten en de aanwijzingen van de examinator kun je niet meer omzetten in uitvoerbare opdracht.’ Komt dit je in meer of mindere mate bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk last van faalangst.

Speciaal faalangst examen

De faalangst-rijlessen van Rijschool SamSam gaan samen met een speciaal faalangst examen. Dit examen is ontwikkeld door het CBR en biedt kandidaten met faalangst de kans om op een ontspannen manier hun rijbewijs te halen. Het faalangst rijexamen is overigens niet makkelijker dan een regulier examen.

>> lees meer over het faalangst rijexamen

Tarieven faalangst rijlessen

De tarieven voor faalangst rijlessen zijn bij Rijschool SamSam hetzelfde als de reguliere rijlessen. De kosten voor het speciale faalangst examen zijn echter wel iets hoger dan die van een regulier examen. Dit komt door de langere examentijd.

Meer informatie

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, of bel direct met jou gespecialiseerde faalangst instructeur: 06 410 53 838